Χρηματοδότηση συντήρησης του οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας

Τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας με 35,5 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος τους Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, με τους πόρους αυτούς θα χρηματοδοτηθούν έργα για τη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου:

Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι

Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα & στα οδικά τμήματα: «Βόνιτσα – Άκτιο & Άγιος Νικόλαος – Άκτιο»

Αγρίνιο Καρπενήσι & Αγρίνιο – Θέρμο

Πάτρα – Τρίπολη

Πάτρα – Πύργος

Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – όρια Νομού

Κόμβοι εισόδου – εξόδου Πάτρας, Πύργου, & Αγρινίου.

O Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης υπογράφοντας την χρηματοδότηση των έργων δήλωσε πως:

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μεγάλων Εθνικών Οδών που αναβαθμίζουν τις μεταφορές σε όλη τη χώρα, κάνουμε τώρα πράξη τη δέσμευση που αναλάβαμε με τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας στην Πάτρα και εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους εθνικούς πόρους για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα, που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και διευκολύνει τις μετακινήσεις τους. Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες, αυξήσαμε για μία ακόμη φορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχωράμε με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, στη χρηματοδότηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες».

--------------

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για χρηματοδότηση έργων ύψους 35,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναμφίβολα αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Με δεδομένο ότι ένα σημαντικό μέρος αυτής της χρηματοδότησης θα δοθεί στον ξεχασμένο από «θεούς και δαίμονες» νομό Αιτωλ/νίας (οδικός άξονας Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Άκτιο – Βόνιτσα) και κυρίως για το παλιό οδικό δίκτυο, θεωρούμε και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι κομβικής σημασίας για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου αποτελούν δύο (2) έργα:

1. Η ολοκλήρωση της σύνδεσης του λιμανιού στο Πλατυγιάλι με την Ιόνια Οδό (υπολείπονται 6 χιλιόμετρα). Αυτό επιβάλλεται να γίνει από το ίδιο το ΥΠΟΜΕΔΙ. Εδώ απαιτείται επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης.

2. Η ολοκλήρωση των υποδομών σε αγροτική οδοποιία στο σύνολο του τέως Δήμου Οινιαδών. Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται να υπάρξουν αντίστοιχες μελέτες και τεχνικά δελτία από πλευράς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Καλούμε τον Δήμο και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ να επιταχύνει τις ως άνω διαδικασίες με έγκαιρο, έγκυρο και αποτελεσματικό τρόπο.

Πάνος Παπαδόπουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»


Το άρθρο αυτό εκτυπώθηκε από την 29ΔΥΤΙΚΑ - www.29dytika.gr - Διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης Αιτωλοακαρνανίας