Συναυλία με τους 'Ελεύθερους Πολιορκημένους' στην Πάτρα

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, ο γνωστός έλληνας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον κ.Σταύρο Σολωμό καλλιτεχνικό διευθυντή της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε εν όψει της 25ης Μαρτίου 2018, με αφορμή την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, να πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος πρόκειται να παρουσιάσει και να διευθύνει το εμβληματικό μουσικό του έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Στη συναυλία που οργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Πολυφωνική, θα μετέχει η Χορωδία της Πολυφωνικής, Συμφωνική Ορχήστρα, καθώς επίσης γνωστοί μουσικοί και ερμηνευτές.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου.


Το άρθρο αυτό εκτυπώθηκε από την 29ΔΥΤΙΚΑ - www.29dytika.gr - Διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης Αιτωλοακαρνανίας