Γραφείο εξυπηρέτησης των πληγέντων στο Αγρίνιο

Το γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην οδό Δαγκλή 25 θα λειτουργεί από τις 8.00 π.μ. έως τις 22.00 μ.μ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλ. 2641360331 και 26413 60333.

------------------

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο Ζευγαράκι η υδροδότηση έχει επανέλθει στο μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού. Αναμένεται μέχρι το απόγευμα να αποκατασταθεί η υδροδότηση και στο Άνω Ζευγαράκι ενώ στο Κάτω Κεράσοβο οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο. Στην Παραβόλα αποκαταστάθηκε η βλάβη στο κεντρικό δίκτυο και είναι σε εξέλιξη η επισκευή της βλάβης του δικτύου που εξυπηρετεί ένα τμήμα της περιοχής καθώς και τη Παντάνασσα. Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες αποκατάστασης της υδροδότησης στο Περιστέρι και την Κυρα Βγένα που εκδηλώθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

------------------

Δήλωση Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου.

«Καθημερινά καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθουν οι κάτοικοι στην κανονικότητα της καθημερινής ζωής. Ο μηχανισμός του Δήμου Αγρινίου, όπως παραδέχθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, ανταποκρίθηκε άμεσα στην κρισιμότητα της κατάστασης.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν να βοηθήσουν στις πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης η καταγραφή των οικοσκευών. Η Τεχνική Υπηρεσία συντάσσει πυρετωδώς δελτία που αφορούν στην πλήρη αποκατάσταση των υποδομών.

Στην ευρεία σύσκεψη των φορέων είχα την ευκαιρία να επαναδιατυπώσω το αίτημα για χορήγηση έκτακτου βοηθήματος με νομοθετική ρύθμιση. Υπήρξε δέσμευση του κ. Σκουρλέτη για εκταμίευση οικονομικής βοήθειας. Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Πολιτείας».


Το άρθρο αυτό εκτυπώθηκε από την 29ΔΥΤΙΚΑ - www.29dytika.gr - Διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης Αιτωλοακαρνανίας