etoloakarnania

menu

 

   
 
Διαμαρτυρία στη Βουλή των Ελλήνων
 
«Για νομοθετικό πραξικόπημα που ανατρέπει κάθε έννοια ορθολογισμού, αναπτυξιακής λογικής, σεβασμού του περιβάλλοντος», έκανε λόγο ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στην Βουλή κατά τη συζήτηση των τροπολογιών για την εκτροπή του Αχελώου. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε επίσης για λογικές που «όχι απλά μπατάρουν αλλά εκτρέπουν οριστικά την ανάπτυξη της χώρας ανατολικά»
Ο κ. Μωραιτης, αναφερόμενος στην γνωστή διαφημιστική καταχώρηση του ΠΕΧΩΔΕ τόνισε ότι αποτελεί «τον ορισμό της αλλοίωσης και απόκρυψης της πραγματικότητας». Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η «η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου είναι ταυτισμένη με ένα μεγάλο εθνικό έλλειμμα της χώρας. Την ανυπαρξία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η ανυπαρξία ενός τέτοιου σχεδίου έχει παγιδεύσει όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Μωραΐτης αναφερόμενος στις μεθοδεύσεις του ΠΕΧΩΔΕ: «Εμείς εδώ, σήμερα καλούμαστε από το Υπουργείο να καταργήσουμε αποφάσεις του ΣτΕ. Το Υπουργείο μας καλεί να ισοπεδώσουμε την συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών. Προχωρεί σε ένα νομοθετικό πραξικόπημα». Αναφερόμενος επί της ουσίας στο θέμα της εκτροπής σημείωσε ότι «η ιστορία της είναι συνυφασμένη με την υπερβολή, το ψέμα και την παραπληροφόρηση». Υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για μερική έκτροπη μιας και δεν έχει αλλάξει σε τίποτα το αρχικό σχέδιο του έργου. Δεν πρόκειται για εκτροπή 20% της ποσότητας των νερών που χύνονται στη θάλασσα. Δεν πρόκειται για έργο περιβαλλοντικής σημασίας. Ειδικά αυτό το επιχείρημα αποτελεί την απόλυτη αναστροφή της αλήθειας».
Ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «η λογική, η σύγχρονη αντίληψη για την οικονομία και την διαχείριση των υδάτινων πόρων, η πολιτική της προστασίας του περιβάλλοντος, το σύνταγμα, η δικαιοσύνη, η Ε.Ε είναι απέναντι στο έργο αυτό». Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν συνέκρινε την αντιμετώπιση της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας από την κεντρική εξουσία: «Έχει ειπωθεί πολλές φόρες ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα μπατάρει ανατολικά. Αυτό είναι η αλήθεια. Πολύ φοβάμαι ότι τελικά εκτρέπεται οριστικά ανατολικά. Την ίδια ώρα που προωθείται η φαραωνική σε κόστος και μέγεθος εκτροπή, για την Αιτωλοακαρνανία δεν κρίνονται απαραίτητα βασικά έργα άρδευσης και υποδομών, πολύ μικρότερου μεγέθους. Προφανώς η ώρα της περιφέρειας δεν ήρθε για την Αιτωλοακαρνανία. Δεν είναι η ώρα , σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά για το φράγμα των Αχυρών, για το αρδευτικό Σταμνάς - Αγίου Ηλία, το αρδευτικό της Μακρυνείας. Δεν είναι η ώρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, για να ενισχυθεί η προσπάθεια των Αιτωλοακαρνάνων αγροτών στο νέο περιβάλλον της ΚΑΠ. Προφανώς, για την κυβέρνηση η Δυτική Ελλάδα είναι περιφέρεια Γ ‘ κατηγορίας αφού δεν διαθέτει υπουργικά ενδιαφέροντα».
Κλείνοντας ο κ. Μωραΐτης απευθυνόμενος σε όλους του συναδέλφους του είπε: «Το ερώτημα που σας απευθύνω είναι το εξής: Αξίζει; Αξίζει να υποθηκεύσουμε το μέλλον, να καταστρέψουμε το περιβάλλον, να τσαλακώσουμε σύνταγμα, θεσμούς και κοινοτικές υποχρεώσεις, να ματώσουμε άδικα ακόμα περισσότερο τον Έλληνα φορολογούμενο; Και όλα αυτά για ένα πείσμα, για μια ιστορία παραπληροφόρησης, πλάνης και λαϊκισμού. Πιστεύω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι δεν αξίζει. Ότι διακυβεύονται πάρα πολλά σήμερα , εδώ, σε αυτή την αίθουσα . Ότι μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία ως μελή του ελληνικού κοινοβουλίου να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να πούμε όχι απλά όχι στην εκτροπή του Αχελώου, αλλά όχι στην εκτροπή της λογικής, όχι στην εκτροπή της νομιμότητας, όχι στην έκτροπη της αξιοπρέπειάς μας».
 
 

........................www.29dytika.gr © 2002-2017 | Αιτωλοακαρνανια

 
εγκυρη. επισημη. ενημερωση